Sumi-e | Sylvia Radius

Sylvia Radius (1961), woonachtig te Middelburg, tekent wat er op een bepaald moment aan haar verschijnt of in haar opkomt. Ze is geïnteresseerd in alle leven om haar heen, maar een rode draad in haar werk is de menselijke vorm en de natuur. Ze tekent de essentie van het onderwerp bij voorkeur op in sumi-e. Daarbij draait het om het vangen van het moment en de eigenschappen van het onderwerp. Dat is altijd een ervaring en interpretatie, en doet iets met jou persoonlijk. Dat is wat Radius op het papier wil vangen.

De Japanse term ‘sumi’ betekent zwarte inkt en ‘-e’ betekent schilderij. Het verwijst naar het schilderen met zwarte inkt en alle mogelijke grijstinten. Een sumi-e schilderij straalt eenvoud en spontaniteit uit. Het is gemaakt met een bamboe penseel op rijstpapier. Het is levendig schildering, waarin overbodige details zijn weggelaten. Alles komt uit één penseelstreek, uit één gedachte.

Openingstijden

De expositie is te bezichtigen op 10 en 11 november 2018 tussen 11 en 16 uur. Sylvia Radius is tijdens haar expositie in Shofukan ‘s middags aanwezig.