Wat en hoe in Japan?

Een goede voorbereiding en vakantie-voorpret!

Hoe werkt het openbaar vervoer in Japan? Hoe moet ik me gedragen in een restaurant, een Japans badhuis of een Japanse tempel? Moet ik nou wel buigen of juist niet? De Westerse toerist die voor het eerst Japan bezoekt, heeft veel vragen over het land van de rijzende zon. Een goede voorbereiding draagt bij aan een aangename en ontspannen reis. Daarom organiseert Japanologe Maria van den Broek (www.tonbo.nl) 10 maart 2018 weer een cultuurtraining Japans bij Shofukan. De training zal in het Nederlands worden verzorgd en is bedoeld voor iedereen die op reis/vakantie naar Japan gaat en kennis wil maken met de Japanse gewoonten en gebruiken. Naast algemene informatie over het land Japan, de verschillende religies, de Japanse taal, omgangsvormen en eetcultuur, zal de training ook allerlei praktische informatie en tips bevatten.

Meer informatie op de flyer. Kosten voor deelname bedragen €37,50 per deelnemer. Dit is inclusief BTW en exclusief lesmateriaal (hand-out van de presentatie – €7,50). Voor vragen of aanmeldingen kunt u een mail sturen naar info@tonbo.nl of bellen naar 010-4853624.

Japans kun je leren!

Tonbo verzorgt bij Shofukan groepscursussen Japans voor beginners en gevorderden. Deze cursussen worden door de deelnemers zeer positief ontvangen en er worden bij officiele examens goede resultaten behaald. Bij voldoende belangstelling zullen weer nieuwe groepscursussen Japans starten.

De cursussen worden gegeven door Japanologe Maria van den Broek en zijn bedoeld voor mensen die affiniteit met Japan en/of de Japanse taal hebben. Tijdens de cursus krijgen de deelnemers basiskennis van de taal en cultuur van Japan – kennis die van groot belang is om de communicatie in sociaal en zakelijk verkeer met Japanners te bevorderen.

Informatie

Docent

Maria van den Broek.

Lestijden

Bij voldoende aanmeldingen zal een nieuwe cursus Japans voor Beginners Nivo I van start gaan. Deze cursus bestaat uit 10 lessen op woensdagavond van 19:45 – 21:45 op de volgende data: 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 26/10, 2/11, 16/11, 23/11, 7/12, 14/12. Instromen, eventueel met extra ondersteuning, is mogelijk tot en met de vierde les. De cursus Japans voor Beginners Nivo II bestaat uit 14 lessen van 1,5 uur. Cursussen Japans voor Gevorderden Nivo III en Japans voor Ver-gevorderden Nivo I worden eveneens gegeven. Voor nadere informatie en inschrijvingen kunt u contact opnemen met de docent, Maria van den Broek via de website www.tonbo.nl of via e-mail.

Lesstof

Beginners Nivo I t/m III: ‘Japanese for Busy People I’ en ‘Guide to Learning Hiragana & Katakana.’

Lesgeld

De kosten voor de cursus bedragen € 375,00. Dit is inclusief 21% BTW en exclusief lesmateriaal (€ 37,50).