Kyokushinkai karate

Kyokushin karate is een uitdagende en veelzijdige sport

Kyokushin karate is één van de oudste sporten in de Oosterse gevechtskunsten. De stijl van Kyokushin is gebaseerd op de Goju-Ryu van Yamaguchi en Zen-meditatie van So Nei Shu. Kyokushin is daarom een combinatie van fysieke training, ademhaling en Zen-meditatie, om zo je innerlijke kracht te ontdekken, waardoor je sterker wordt dan je zelf ooit voor mogelijk had kunnen houden.

Jij kunt het óók!

Kyokushin karate wordt beoefend door vrouwen, mannen en kinderen. Leeftijd, achtergrond, postuur of conditie spelen geen rol.
Sommigen hebben ontwikkeling als doel en willen de zwarte band behalen. Anderen beoefenen de sport om een betere conditie te krijgen en fit te blijven. Daarnaast is het vinden van mentale balans een veelgehoorde motivatie. En natuurlijk is Kyokushin karate voor iedereen een manier om zelfverzekerd en weerbaar te worden. Wat de reden ook is – een goede sfeer en persoonlijke aandacht helpen je bij het behalen van jouw doel.

Wat maakt Kyokushin karate nu zo bijzonder?

1. Volwassenen en kinderen
Kyokuhin karate is geschikt voor bijna alle leeftijden. De ondergrens is tien jaar. Het programma voor kinderen is vaak iets speelser en tevens pedagogisch. Ben je wat ouder? Een maximum leeftijd kennen we niet! En soms zijn kinderen nog sterker en sneller dan onze volwassenen. Hierdoor motiveren ze elkaar, vandaar dat we veelal samen trainen.

2. Meedoen aan wedstrijden is een keuze
Kyokushin karate kent echte wedstrijden. Winnen van anderen is natuurlijk niet het doel, maar je eigen krachten leren kennen wel . Wanneer je jaren karate traint, kan vanzelf het moment komen dat je er klaar voor bent. Maar net als bij zwemles gooien we je natuurlijk niet gelijk in het diepe… Door je ervaring in het karate wordt vechten en sparren iets vanzelfsprekends en word je er op den duur (hogere band) niet meer gespannen van. Vaak kom je vooral jezelf tegen tijdens een wedstrijd. Alles draait dan ook om persoonlijke ontwikkeling; die ervaar je dan zelf en mede hierdoor is deze karate-vorm het meest zuiverend van alle karate vormen. En door open te staan voor het onbekende, leer je je angsten te overwinnen. Daarin zit de echte overwinning!

3. Van semi tot full-contact
Kyokushin karate richt zich op controle en beheersing. Je leert techniek en snelheid maar raakt je trainingspartner telkens licht. Vanaf de bruine band behoren full-contact trainingen tot het programma. Je kunt pas hard zijn als je het zachte begrijpt.

4. Lenigheid en behendigheid
De complexe oefeningen vragen lenigheid. Bij Kyokushin karate komt een soepel lichaam goed van pas. Tijdens de warming-up staat het opwarmen van spieren en het flexibel maken van gewrichten centraal.

5. Een betere conditie
De warming-up is uitgebreid en wordt door leden als pittig ervaren. Ook de lessen vragen een behoorlijke fysieke inspanning. Kyokushin karate geeft je al snel een betere conditie.

6. Concentratievermogen
Kyokushin karate is een veelzijdige sport. Je raakt nooit uitgeleerd. Motivatie en focus zijn belangrijk. Na een aantal trainingen merk je dat het concentratievermogen toeneemt. Dit heeft voordeel op je werk of – voor jongeren – op school.

7. Zelfvertrouwen
Met Kyokushin karate krijg je meer zelfvertrouwen. Niet alleen vanwege de aangeleerde technieken. Van de persoonlijke groei die je doormaakt profiteer je ook in het dagelijks leven.

8. Weerbaarheid
Het zijn niet alleen de technieken die je weerbaar maken: het is de combinatie van snelheid, behendigheid, doelgerichtheid en concentratievermogen. Kyokushin karate maakt je weerbaar. Je zelfvertrouwen zorgt voor een veiliger gevoel; je leert immers je eigen angsten te overwinnen.

9. Balans
Kykushin karate bevat elementen van Tai-Chi. Je ontwikkelt kracht en snelheid vanuit ontspanning. Dat is alleen mogelijk bij geestelijke en lichamelijke balans. Kyokushin karate geeft je dat evenwicht.

 

Kyokushin Karate proberen is makkelijk…

Een proefles is geheel vrijblijvend, je kunt gewoon meedoen in joggingbroek en T-shirt. Je hoeft niet direct een karatepak te kopen; de eerste periode kun je gewoon trainen in je eigen sport-outfit. Instromen kan op elk moment; er zijn geen aparte groepen. Je kunt direct beginnen!

Informatie

Docent

Eric-Jan van Dalen.

Lestijden

Dinsdagavond van 17:00- 18:00 u (jeugd) en 18:00-19:00 uur (volwassenen).

Lesstof

Kyokushinkai karate naar Masutatsu Oyama sensei.

Lesgeld

De kosten voor de trainingen bedragen € 25,00 per maand (jeugd) en € 30,00 (volwassenen); de lessen zijn maandelijks opzegbaar.