De hitte van Japanse zomers lijkt langzaam maar zeker naar onze breedtegraad in Nederland te kruipen… en toch enigszins verrassend varen de meeste bomen en planten in onze Japanse tuin wel bij deze temperaturen en de onvermijdelijke droogte. Ons najaar brengt gelukkig nog steeds de nodige verkoeling en bewatering! U kunt bij Shōfūkan zoals u gewend bent lessen volgen in Japanse kalligrafie (shodo) bij Owen Tjon Sie Fat, meedoen met de Shinto-oefeningen (beweging, ademhaling en meditatie) onder leiding van Paul de Leeuw, Kyokushinkai karatetrainingen volgen bij Eric-Jan van Dalen van Yantsu, Goju Ryu karatelessen bij Jarno Driessen van Karate Do International, lessen volgen in de Japanse bloemsierkunst (Ikenobo ikebana) bij Tini van de Wetering of een theebijeenkomst (Urasenke chanoyu) bijwonen in het traditionele theehuis Senshin-an bij Joris van Nispen. Verder zijn er onder meer weer workshops Wat en hoe in Japan? door Tonbo en sushi maken met Taji the Chef, een Ikebana-expositie en een mini-winkeltje in de ontvangstruimte van ons centrum. Onze overige activiteiten tot aan de winter kunt u vinden in de agenda en op deze website. Heeft u vragen, aarzel dan niet en stel ze ons via info@shofukan.nl.

 

 

松風会 | Matsukazekai
Wanneer u het belangrijk vindt dat de tuin, het theehuis, de dojo en de bibliotheek van Shofukan goed onderhouden worden en wij alle activiteiten onverminderd voor u kunnen blijven organiseren, nodigen wij u uit om als lid van de Matsukazekai (松風会) vriend te worden van Shofukan. Wij zijn zeer verheugd Zijne Excellentie de ambassadeur van Japan in Nederland, dhr. H. Inomata, aan u te mogen presenteren als beschermheer en erelid van de Matsukazekai. Zijn inspiratie wordt gedragen door vele bekende en particuliere vrienden en bedrijven, die u al voor zijn gegaan. Met een relatief klein bedrag steunt u jaarlijks ons werk; u kunt uw gift bovendien voordelig aftrekken bij uw belastingaangifte, en u ontvangt een voucher voor een kennismakingsles bij Shofukan. Meer hierover leest u op onze sponsorpagina.

Share →