Nihongo – een introductie in de Japanse taal

Een positieve reiservaring begint met een goede voorbereiding!

Hoe stel ik me voor in het Japans? Hoe bedank of begroet ik in het Japans? Hoe spreek ik de woorden ‘goedendag,’ ‘bedankt’ en ‘tot ziens’ uit? Hoe zit het Japanse schrift überhaupt in elkaar?

De Japanse taal staat zó ver van de westerse taal af, dat communiceren een gevoel van ongemak en onzekerheid kan geven – niet alleen voor de westerse Japanreiziger, maar ook voor Japanners zelf. Kennis van de belangrijkste basisregels van de Japanse schrijf- en spreektaal kan een reis en verblijf in Japan daarom gemakkelijker en aangenamer maken. Bovendien wordt het in Japan zeer gewaardeerd als een westerse toerist een woordje Japans probeert te spreken.

Japanoloog Maria van den Broek organiseert op zaterdag 4 april 2020 van 10:00 tot 16:00 een 1-daagse training ‘Nihongo – een introductie in de Japanse taal.’ Deze taaltraining is bedoeld voor iedereen die als reisbestemming Japan heeft. De cursus wordt in het Nederlands gegeven.

In één dag Japans leren is natuurlijk niet mogelijk, maar de training beoogt je als ‘handbagage’ mee te geven:

  • een groot aantal standaarduitdrukkingen waarmee je in Japan korte gesprekjes kunt voeren
  • basiskennis over de uitspraak van het Japans
  • basisregels van de Japanse grammatica
  • introductie in de verschillende Japanse schriftsystemen

De training wordt gegeven in het Japans cultureel centrum Shofukan te Rotterdam. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 20 personen. De cursus zal doorgaan bij een minimum aantal deelnemers van 12 personen.

Informatie

Docent

Maria van den Broek.

Lestijden

Voor zowel de lezing als de taaltraining zijn nog plaatsen beschikbaar; u kunt zich nog aanmelden. Nieuwe data worden aangekondigd op deze pagina of via Facebook.

Lesstof

Hand-outs.

Lesgeld

Kosten voor deelname bedragen € 80,00 (inclusief BTW) per deelnemer. In dit bedrag is lesmateriaal (reader Nihongo – een introductie in de Japanse taal), een Japanse lunch en koffie en thee inbegrepen.