Shiatsu: Japanse drukpuntmassage

whispering trees
linen white futon
her hands walk
fluent along
my resistance
body yields
mind opens
timeless tranquility
Allison Cassidy

Shiatsu is een Japanse massage die op natuurlijke wijze het zelfhelend vermogen activeert. Ze is gebaseerd op de Oosterse visie dat in het menselijk lichaam een netwerk van energiebanen (meridianen) loopt. In de energiebanen stroomt levensenergie, door de Japanners Ki genoemd. Om de circulatie en revitalisatie van de Ki te bevorderen, wordt tijdens een shiatsubehandeling gebruik gemaakt van drukpuntmassage, strekkingen en rotaties. Op deze manier kan de energiebalans worden hersteld.

Effecten

Shiatsu heeft een diepe werking op het lichaam, de geest en het autonome zenuwstelsel. Het verbetert de lichaamshouding en flexibiliteit en verminderd stress in lichaam en psyche. Tijdens de massage ervaren ontvangers een diepe, meditatieve rust. Na de sessie voelen ontvangers zich uitgerust en vitaal.

Informatie

Therapeut

Lizzy Fengler.

Behandelingen

De shiatsu wordt gegeven op een massagetafel. Vooraf vindt een korte intake plaats. De massage gebeurt over de kleding heen; het is daarom aan te bevelen om soepele kleding te dragen.

Kosten

Een sessie kost €55,- en duurt ongeveer een uur. Lizzy Fengler is aangesloten bij de beroepsvereniging NVST. De behandeling kan daardoor (deels) vergoed worden door de aanvullende ziektekostenverzekering. Voor informatie daarover kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Behandeltijden

De shiatsumassages in Japans cultureel centrum Shofukan worden dagelijks gegeven. Reserveren is noodzakelijk. Voor meer informatie of reserveringen kunt u bellen met 06-30439763 of mailen.