Tsukemono workshop

In Japan zijn tsukemono (gepicklede groenten) een dagelijks onderdeel van de maaltijd. Ze worden met behulp van een pickle-pers gemaakt. De pers zet gezouten groenten onder druk om een snelle verandering te krijgen. Het zout onttrekt vocht en volume aan het product. Het proces duurt slechts een paar uren tot enkele dagen. Je hoeft dus niet weken op resultaat te wachten! Er ontstaat een zeer smakelijk knapperig groentegerecht. Tijdens deze workshop leer je pickles maken: korte, snelle groentefermentaties voor iedere dag. Deze workshop is het onderwerp waar Peter van Berckel zijn boek over heeft geschreven! In de recepten werk je met biologische groenten zoals kool, gember en rettich en de smaakmakers shoyu sojasaus, umeboshi, rijstazijn en kombu. Breng zelf een flinke kom, theedoek, snijplank, keukenweegschaaltje en scherp mes mee. Wanneer je ook gelijk Peters boek of een pickle-pers wilt bestellen, kun je terecht op https://petervanberckel.nl/winkel. Geef aan dat je naar deze workshop komt, Peter neemt je bestelling dan voor je mee en je kunt er gelijk mee aan de slag. Het is ook mogelijk voor de workshop een pers te lenen. Deelname kost €65,-; je kunt je voor de workshop opgeven via email: info@shofukan.nl.

Sushi workshop

Taji van Chef Design presenteert unieke kookworkshops bij Shofukan. Leer bijvoorbeeld zelf sushi maken, van een Japanse kok en op traditionele Japanse wijze! Volgens Taji speelt de rijst de belangrijkste rol en de aandacht gaat dan ook vooral daarnaar uit. Uiteraard gaat het er ook om de sushi op te eten en er van alles aan te ontdekken… Wil je weten hoe de ongevenaarde sushi van Taji smaken, dan mag je deze cursus niet missen! Wil je ze zelf leren maken, geef je dan op voor de eerstvolgende les op 22 mei. De voertaal is Engels; neem zelf een lang scherp mes, een theedoek en een snijplank mee.

Voor nadere informatie en inschrijvingen kun je via e-mail contact opnemen met Shofukan. Meer informatie over de docenten, Taji the Chef  Peter van Berckel, kun je vinden op de websites tajithechef.com en petervanberckel.nl.

Informatie | sushi workshop 22-05

Op zondag 22 mei van 16:30 – 19:30 uur geeft Taji the Chef een nieuwe sushi-workshop – inmiddels een klassieker bij Shōfūkan. Dit mag u als liefhebber van Japans eten natuurlijk niet missen. Taji laat u onder meer zien – en proeven! – hoe belangrijk het bereiden van de rijst is in dit gerecht. De kosten bedragen €77,50 per persoon; zelf neemt u een scherp mes, een snijplank, een kom en een theedoek mee. Er zijn nog enkele plaatsen; aanmelden graag via email.

Lesgeld

€ 77,50 per persoon per workshop, inclusief ingredienten.