Kushido karate-do is uitdagend en veelzijdig!

De Kushido karateschool heeft vestigingen in Rotterdam en Renswoude. We geven les in één van de meest traditionele Oosterse vechtkunsten. We onderwijzen de Goju stijl die het harde en het zachte combineert. De Goju Ryu bevat componenten van Tai-Chi, kobudo, aikido en kendo en wordt op Wikipedia treffend als volgt beschreven:

“Goju Ryu (剛柔流) is een van de vier traditionele karatestijlen en is Japans voor hard-zachte stijl. De stijl kent zowel harde als zachte technieken. Om hetzelfde resultaat te krijgen, is de filosofie, hoeft men niet altijd hard aan te vallen; zacht kan een net zo goede en soms zelfs betere werking hebben. De stijlnaam goju is opgebouwd uit de woorden go en ju, welke respectievelijk hard en zacht betekenen. In de training van het goju-ryu karate-do zijn deze principes terug te vinden in de veelvuldige afwisseling van ‘zachte’ en ‘harde’ technieken. Zachte, met muchime uitgevoerde bewegingen, waarbij de kracht van de tegenstander geabsorbeerd wordt; harde, met kimeuitgevoerde technieken, waarmee een aanvaller veelal definitief onschadelijk wordt gemaakt. Er wordt in de Goju Ryu veel belang gehecht aan de verschillende manieren van ademhalen en het gebruik van de juiste ademhaling bij de juiste techniek. Het goju-ryu gebruikt zowel lineaire/directe als circulaire technieken.”

Karate-do kan beoefend worden door vrouwen, mannen en kinderen. Leeftijd, achtergrond, postuur of conditie spelen geen rol. Sommigen hebben (persoonlijke) ontwikkeling als doel en willen de zwarte band behalen. Anderen beoefenen karate om een betere conditie te krijgen en fit te blijven. Daarnaast is het vinden van mentale balans een veelgehoorde motivatie. En natuurlijk is karate-do voor iedereen een manier om zelfverzekerd en weerbaar te worden. Wat de reden ook is, een goede sfeer en persoonlijke aandacht helpen je bij het behalen van jouw doel!

 

 

Informatie

Docent

Jarno Driessen

Lestijden

Maandag- en woensdagavond van 19:30 – 21:00 uur. Een proefles is geheel vrijblijvend, je kunt gewoon meedoen in joggingbroek en T-shirt! Je hoeft niet direct een karatepak te kopen. De eerste periode kun je gewoon trainen in je eigen sport-outfit. Instromen kan op elk moment. Er zijn geen aparte groepen. Je kunt direct beginnen! Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Lesstof

Goju Ryu karate-do.

Lesgeld

Kosten voor de trainingen bedragen €45,00 per maand (maandelijks opzegbaar) voor 2 x 1,5 uur les per week.