Karate-do is uitdagend en veelzijdig!

Karate-Do International heeft vestigingen in Rotterdam en Renswoude. We geven les in één van de meest traditionele Oosterse vechtkunsten; we onderwijzen de Goju Ryu, een stijl die het harde en het zachte combineert. De karate-stijl bevat componenten van Tai-Chi, kobudo, aikido en kendo.

De Goju Ryu (één van de vier traditionele karatestijlen) kent zowel harde als zachte technieken. Deze kunnen zowel direct als circulair zijn. Volgens de filosofie van de stijl is het niet noodzakelijk om altijd een harde aanval te gebruiken; een zachte aanval/verdediging kan soms zelfs een betere uitwerking hebben. Tijdens de training word veelvuldig gewisseld tussen de ‘harde’ en ‘zachte’ technieken. De zachte technieken worden bijvoorbeeld gebruikt om de kracht van de tegenstander te absorberen. De harde technieken worden meer gebruikt om een aanvaller onschadelijk te maken. Verder wordt er in de Goju Ryu veel belang gehecht aan een goede ademhaling, en uiteraard ook in combinatie met de verschillende technieken.

Bij Karate-Do International wordt de Goju Ryu beoefend worden door vrouwen, mannen en kinderen. Leeftijd, achtergrond, postuur of conditie spelen geen rol. Sommigen hebben (persoonlijke) ontwikkeling als doel en willen de zwarte band behalen. Anderen beoefenen karate om een betere conditie te krijgen en fit te blijven. Daarnaast is het vinden van mentale balans een veelgehoorde motivatie. En natuurlijk is karate-do voor iedereen een manier om zelfverzekerd en weerbaar te worden. Wat de reden ook is, een goede sfeer en persoonlijke aandacht helpen je bij het behalen van jouw doel!

Informatie

Docent

Jarno Driessen

Lestijden

Volwassenen: maandag- en woensdagavond van 19:30 – 21:00 uur. Een proefles is geheel vrijblijvend, je kunt gewoon meedoen in joggingbroek en T-shirt. Je hoeft niet direct een karatepak te kopen. De eerste periode kun je gewoon trainen in je eigen sport-outfit. Instromen kan op elk moment. Er zijn geen aparte groepen. Je kunt direct beginnen! Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jeugd: woensdag van 18.30 – 19.15 uur.

Lesstof

Goju Ryu karate-do.

Lesgeld

Kosten voor de trainingen bedragen €45,00 per maand (maandelijks opzegbaar) voor 2 x 1,5 uur les per week, studententen € 25,00 per maand en jeugd € 20,00 per maand.