Miso workshop en diner

De oprichter van Choro Koji Fermentation, Hiroki Kudo, geeft op zaterdagmiddag 15 juni van 16 tot 20 u zijn eerste workshop miso maken bij Shofukan, met aansluitend een geheel plantaardig 4-gangen diner. Tegenwoordig zijn miso en sojasaus basisingrediënten en niet iedereen realiseert zich hoe dit wordt gemaakt en hoe uniek ze zijn. De miso- en sojasausmaker uit Rotterdam legt in deze workshop Japanse fermentatie uit hoe de ingrediënten worden bereid en hoe je ze kunt gebruiken in een verse maaltijd. Het evenement bestaat uit twee delen: een workshop (informatieve lezing en hands-on) en een diner. Kosten voor deelname bedragen €95,-; dit is inclusief diner en 500 g miso om thuis te laten fermenteren. Het aantal plaatsen is beperkt; opgeven kan via email.

 

Tsukemono workshop

In Japan zijn tsukemono (gepicklede groenten) een dagelijks onderdeel van de maaltijd. Ze worden met behulp van een pickle-pers gemaakt. De pers zet gezouten groenten onder druk om een snelle verandering te krijgen. Het zout onttrekt vocht en volume aan het product. Het proces duurt slechts een paar uren tot enkele dagen. Je hoeft dus niet weken op resultaat te wachten! Er ontstaat een zeer smakelijk knapperig groentegerecht. Tijdens deze workshop leer je pickles maken: korte, snelle groentefermentaties voor iedere dag. Deze workshop is het onderwerp waar Peter van Berckel zijn boek over heeft geschreven! In de recepten werk je met biologische groenten zoals kool, gember en rettich en de smaakmakers shoyu sojasaus, umeboshi, rijstazijn en kombu. Breng zelf een flinke kom, theedoek, snijplank, keukenweegschaaltje en scherp mes mee. Wanneer je ook gelijk Peters boek of een pickle-pers wilt bestellen, kun je terecht op https://petervanberckel.nl/winkel. Geef aan dat je naar deze workshop komt, Peter neemt je bestelling dan voor je mee en je kunt er gelijk mee aan de slag. Het is ook mogelijk voor de workshop een pers te lenen.

Wil je zelf tsukemono leren maken, geef je dan op voor de eerstvolgende les. Bijvoldoende deelnemers wordt in overleg een nieuwe datum gepland.Deelname kost €66,50 inclusief ingrediënten; voor nadere informatie en inschrijving kun je via e-mail contact opnemen met Shofukan. Meer informatie over de docent Peter van Berckel kun je vinden op de website petervanberckel.nl.

Sushi workshop

Taji van Chef Design presenteert unieke kookworkshops bij Shofukan. Leer bijvoorbeeld zelf sushi maken, van een Japanse kok en op traditionele Japanse wijze! Volgens Taji speelt de rijst de belangrijkste rol en de aandacht gaat dan ook vooral daarnaar uit. Uiteraard gaat het er ook om de sushi op te eten en er van alles aan te ontdekken… Wil je weten hoe de ongevenaarde sushi van Taji smaken, dan mag je deze cursus niet missen! Wil je ze zelf leren maken, geef je dan op voor de eerstvolgende les op 2 april 2023. Bij voldoende deelnemers wordt in overleg een nieuwe datum gepland.

De kosten bedragen €82,50 per persoon inclusief ingrediënten. De voertaal is Engels; zelf neemt u een scherp mes, een snijplank, een kom en een theedoek mee. Voor nadere informatie en inschrijvingen kun je via e-mail contact opnemen met Shofukan. Meer informatie over de docent Taji the Chef kun je vinden op de website tajithechef.com.