Routebeschrijving

Met de auto of motor vanuit het zuiden

Neem de ringweg Rotterdam Zuid (A15, Gorinchem – Europoort) en kies afslag 19 – Charlois. Onderaan de afrit gaat u bij de stoplichten rechtsaf de Groene Kruisweg en in het verlengde daarvan de Dorpsweg op richting Charlois. Bij het tiende stoplicht (tramrails, Grieks restaurant op de rechter hoek) gaat u linksaf: Wolphaertsbocht. Vervolgens bij de derde kruising linksaf. Dit is de Clemensstraat. Aan het einde komt u op de Charloisse kerksingel. Aan het einde van de Clemensstraat of aan het begin van de Kerksingel kunt u betaald parkeren (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).

Met de auto of motor vanuit het noorden

Vanuit de Maastunnel sorteert u voor op de tweede baan van links (rechtdoor) en gaat u bij twee stoplichten rechtsaf.  U rijdt dan naast de tramrails op de Wolphaertsbocht (zie hieronder). Vanaf de Erasmusbrug gaat u rechtdoor en volgt u de weg tot aan metrostation Maashaven. Daar slaat u rechtsaf de Brielselaan op. Rij door tot u bij de dubbele stoplichten voor de Maastunnel komt en steek het verkeersplein over. Neem daarna de eerste weg rechts – wederom bij stoplichten. Vanaf hier zijn beide routes hetzelfde. U rijdt nu op de Wolphaertsbocht, uiteindelijk een winkelstraat. Vervolgens bij de derde kruising linksaf. Dit is de Clemensstraat. Aan het einde komt u op de Charloisse kerksingel. Aan het einde van de Clemensstraat of aan het begin van de Kerksingel kunt u betaald parkeren (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).

Met de auto of motor vanuit het westen

Vanaf de A20 (Gouda – Rotterdam) neemt u de Ringweg Oost richting Dordrecht/Breda en vervolgens de ring Zuid richting Europoort en kies afslag 19 – Charlois. Onderaan de afrit gaat u bij de stoplichten rechtsaf de Groene Kruisweg en in het verlengde daarvan de Dorpsweg op richting Charlois. Bij de tiende stoplichten slaat u linksaf.  U rijdt nu op de Wolphaertsbocht, uiteindelijk een winkelstraat. Vervolgens bij de derde kruising linksaf. Dit is de Clemensstraat. Aan het einde komt u op de Charloisse kerksingel. Aan het einde van de Clemensstraat of aan het begin van de Kerksingel kunt u betaald parkeren (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).

Met de taxi

Een taxirit naar Shofukan vanaf Rotterdam CS kost momenteel ongeveer €20,-. U kunt uitstappen aan het begin van de Charloisse kerksingel (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).

Fietsers en voetgangers opgelet!

De Maastunnel is voorlopig afgesloten voor voetgangers en fietsers. Er zijn pontjes vanaf Katendrecht naar het Charloisse Hoofd (maandag t/m vrijdag 7.00-10.00 & 15.30-18.30, opstappen naast de SS Rotterdam) en vanaf de St. Jobshaven naar de Sluisjesdijk (dagelijks vanaf Noord om 10 over, het halve uur en tien voor; vanaf Noord op het hele uur, om 20 over en 20 voor).

Met het openbaar vervoer

Optie 1. Neem op Rotterdam CS de metro richting Spijkenisse en stap uit op station Zuidplein. Neem daar bus 70 richting Sluisjesdijk en stap uit bij de halte Kaatsbaan. U loopt een klein stukje met de bus mee en gaat na de reclamezuil de eerste straat rechts in en loopt rechts rondom de Kerk (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).

Optie 2. Neem op Rotterdam CS de metro richting Spijkenisse en stap uit op station Maashaven. Neem dan tram 2, richting Charlois en stap uit bij halte Frans Bekkerstraat. U loopt een klein stukje tegen de richting van de tram in en gaat dan links de Frans Bekkerstraat in. Ga dan de tweede weg rechts: de Jaersveltstraat. Aan het einde gaat u linksaf de Gouwstraat in. Aan het einde komt u op de Charloisse kerksingel; loop hier rechts om de kerk (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).

Optie 3. Neem bus 44 vanaf Rotterdam CS richting Zuidplein. Stap na uit bij de halte Katendrechtse Lagedijk (eerste halte na de Maastunnel). Loop een klein stukje tegen de richting van de bus in en ga dan na een pizzeria linksaf de Wolphaertsbocht op. U gaat nu de derde weg links. Dit is de Clemensstraat. Aan het einde komt u op de Charloisse kerksingel. Loop vanuit de Clemensstraat linksaf de Charloisse kerksingel op (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).

Het laatste stukje

Schuin tegenover de hoofdingang van de kerk op de Charloisse kerksingel (niet de torenkant) vindt u huisnummer 30. Pal rechts hiernaast loopt een voetgangerspad: het Kerklaantje of Hofje Reabel. Aan de linkerkant staan kleine huisjes. Aan het einde van dit pad vindt u aan uw rechterhand de ingang van Shofukan (houten deur); u kunt hier aanbellen of binnenlopen. Dit filmpje geeft u vast een voorproefje!