Miso workshop en diner

Hiroki Kudo van Choro Koji Fermentation geeft op zaterdagmiddag 9 november 2024 van 16 tot 19.30 uur zijn tweede workshop miso maken bij Shofukan, met aansluitend een geheel plantaardig, miso-geïnspireerd diner verzorgd door  Rena Aoyagi van Nori Catering (bekend van o.a. de bento’s op de Oogstmarkt). Tegenwoordig zijn miso en sojasaus basisingrediënten en niet iedereen realiseert zich hoe dit wordt gemaakt en hoe uniek ze zijn. De miso- en sojasausmaker uit Rotterdam legt in deze workshop over Japanse fermentatie uit hoe de ingrediënten worden bereid en hoe je ze kunt gebruiken in een verse maaltijd. Het evenement bestaat uit twee delen: een workshop (informatieve lezing en hands-on) en een diner. Kosten voor deelname bedragen € 142,50-; dit is inclusief workshop, diner en 500 g miso om thuis te laten fermenteren. Opgeven op volgorde van binnenkomst (max. 20 plaatsen) kan via email.

Sushi workshop

Taji van Chef Design presenteert unieke kookworkshops bij Shofukan. Leer bijvoorbeeld zelf sushi maken, van een Japanse kok en op traditionele Japanse wijze! Volgens Taji speelt de rijst de belangrijkste rol en de aandacht gaat dan ook vooral daarnaar uit. Uiteraard gaat het er ook om de sushi op te eten en er van alles aan te ontdekken… Wil je weten hoe de ongevenaarde sushi van Taji smaken, dan mag je deze cursus niet missen! Wil je ze zelf leren maken, geef je dan op voor de eerstvolgende les op 2 april 2023. Bij voldoende deelnemers wordt in overleg een nieuwe datum gepland.

De kosten bedragen €82,50 per persoon inclusief ingrediënten. De voertaal is Engels; zelf neemt u een scherp mes, een snijplank, een kom en een theedoek mee. Voor nadere informatie en inschrijvingen kun je via e-mail contact opnemen met Shofukan. Meer informatie over de docent Taji the Chef kun je vinden op de website tajithechef.com.