Het is bijna zover: op zaterdag 10 oktober viert Shofukan haar tiende verjaardag met een grootse Open Dag vol interessante en gratis activiteiten door alle docenten van het centrum. Een kado van ons dus aan iedereen die het afgelopen decennium heeft meegedaan aan onze activiteiten, ons heeft gesteund, en ons heeft bezocht. Zo kunt u natuurlijk chanoyu (Japanse thee) -workshops en chakai (bijeenkomsten) in Senshin-an bijwonen, waarvoor Urasenke-docente Higo sensei speciaal uit Japan zal overkomen. Ook zijn er workshops zen-meditatie (9:00 u), jodo/stok-krijgskunst (13:00 u), shodo/kalligrafie (14:00 u), ikebana/bloemsierkunst (16:00 u) en sushi maken (zondag 11 oktober 17:00 u), alsmede lezingen over Ko-Shinto/levensbeschouwing en Japanse taal- en cultuur (12:00 u) of demonstraties klassieke krijgskunsten (15:00 en 16:00 u). In de ontvangstruimte vindt u informatie, winkeltjes en (tegen betaling) hapjes en drankjes, met ter afsluiting een sake-proeverij en/of diner van Taji the Chef (idem).

Hoogtepunten van de dag zijn een Shinto-ceremonie met naorai/toast ter gelegenheid van het lustrum (11:00 u), uiteraard de Urasenke chanoyu-workshops en chakai van Higo sensei in Senshin-an, de Ikenobo ikebana expositie 2015 (opening 12:00 u), de expositie van grafisch werk en sculpturen van kunstenaar Kees Ouwens – de architect van de Japanse tuin en het theehuis Senshin-an (doorlopend) en maar liefst 2 films, die in samenwerking met het Camera Japan Festival worden vertoond (vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober 19:30 u). De expositie van Kees Ouwens is mogelijk gemaakt door Panasonic Biomedical Sales Europe BV; de Open Dag is gesponsord door de Gebiedscommissie Charlois; de komst van Higo sensei is mede mogelijk gemaakt door de Ambassade van Japan in Nederland.

U kunt het volledige programma hier downloaden: we hebben voor u een blokkenschema of de tekstversie. Liever via Facebook? Klik dan hier. Let er s.v.p. op dat alle activiteiten weliswaar gratis zijn, maar opgave vooraf vereist is via info@shofukan.nl of 06-11300388! Bij bestelling van het diner van Taji the Chef is betaling vooraf verplicht. U krijgt hierover bij reservering nader bericht.

Tenslotte nog dit. De afgelopen 10 jaar is Shofukan op eigen kracht, dat wil zeggen zonder enige structurele subsidie, zeer succesvol geweest in het aanbieden van focus en verdieping in de klassieke Japanse cultuur, op een unieke Japanse plek midden in Rotterdam. Daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op, en we verheugen ons nog steeds in grote belangstelling uit binnen- en buitenland. Om dit werk te kunnen voortzetten, hebben wij uw steun nodig. Daarom richten we ter gelegenheid van het lustrum ook de 松風会/Matsukazekai op: de Vrienden van Shofukan. Voor een relatief klein bedrag van €1,- per week steunt u jaarlijks de activiteiten van Shofukan. U krijgt daarvoor natuurlijk ook het nodige van ons terug. Voor bedrijven hebben we een speciaal lidmaatschap, met speciale aanbiedingen. Wat zou er mooier zijn dan tijdens de Open Dag lid worden van de Matsukazekai? Lees hierover meer op onze speciale pagina over de Matsukazekai en steun Shofukan!

Share →