Slechts een klein beetje sneeuw is er deze winter in de Japanse tuin gevallen – voor de rest lijkt het wel herfst… of voorjaar. Knoppen en bloesem die je doorgaans pas maanden later ziet, verrassen nu al. Alleen de rasa lijkt nog in winterdracht… Maar ook het nieuwe seizoen van Shofukan is al in volle gang. We zijn blij u weer een prachtig programma aan te bieden voor de komende periode. U kunt bij Shofukan lessen volgen in shakuhachi (Japanse bamboefluit) onder leiding van Hélène Codjo, aanschuiven bij de zen-meditatie-sessies van Hans Pegtel, lessen in Japanse kalligrafie (shodo) volgen bij Owen Tjon Sie Fat, meedoen met de Shinto-oefeningen (beweging, ademhaling en meditatie) onder leiding van Paul de Leeuw, Kyokushinkai karatetrainingen volgen bij Eric-Jan van Dalen, Goju Ryu karatelessen bij Kushido, lessen volgen in de Japanse bloemsierkunst (Ikenobo ikebana) bij Tini van de Wetering, Japanse of Nederlandse taallessen volgen bij Aya Masuhara. Onze overige activiteiten tot in de winter kunt u als immer vinden in de agenda op Facebook. In het programma dit najaar onder meer weer workshops Wat en hoe in Japan? door Tonbo, theebijeenkomsten in Senshin-an, een sushi-workshop met Taji the Chef, filmavonden in samenwerking met het Camera Japan Festival, exposities en een mini-winkeltje in de ontvangstruimte van ons centrum en shiatsu-massages op afspraak door Lizzy Fengler. Heeft u vragen, aarzel dan niet en stel ze ons via info@shofukan.nl.

松風会 | Matsukazekai
Wanneer u het belangrijk vindt dat de tuin, het theehuis, de dojo en de bibliotheek van Shofukan goed onderhouden worden en wij alle activiteiten onverminderd voor u kunnen blijven organiseren, nodigen wij u uit om als lid van de Matsukazekai (松風会) vriend te worden van Shofukan. Wij zijn zeer verheugd Zijne Excellentie de ambassadeur van Japan in Nederland, dhr. H. Inomata, aan u te mogen presenteren als beschermheer en erelid van de Matsukazekai. Zijn inspiratie wordt gedragen door vele bekende en particuliere vrienden en bedrijven, die u al voor zijn gegaan. Met een relatief klein bedrag steunt u jaarlijks ons werk; u kunt uw gift bovendien voordelig aftrekken bij uw belastingaangifte, en u ontvangt een voucher voor een kennismakingsles bij Shofukan. Meer hierover leest u op onze sponsorpagina.

Bereikbaarheid
Tenslotte willen we u wijzen op de actuele afsluiting van de Maastunnel van Noord naar Zuid de komende 2 jaar. Met name in de spits is het daardoor in de stad erg druk. Het verkeer wordt omgeleid via de Erasmusbrug, maar komend uit de richting Den Haag is omrijden over de ring West, via de Benelux-tunnel, efficienter. U neemt dan afslag Charlois; het vervolg vindt u in onze routebeschrijving.

Share →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *